Polare stoffer

Et upolart stoff er i motsetning til polare stoffer et molekyl med symmetrisk ladningsfordeling. Det oppstår ikke poler i noen ender, unntatt spontant innimellom når . Og hvis det er fettløselig er det et upolart stoff.

Dette kaller vi en polar kovalent binding. Hvis forskjellen mellom elektronegativiteten til to stoffer er stor blir . Et polart stoff kjennetegnes ved at en side av molekylet har høyere elektronnegativitet enn den motstående siden. Et upolart stoff er altså et molekyl der . Utttrykket likt løser likt betyr at de stoffene som er polare løser andre stoffer som er polare. Ioneforbindeelse og løselighet for salter i vann - Kjemi. Man kan grovt si at stoffer med hydrogenbindinger er lett løselige i hverandre.


I gasser, de fleste gasser er ikke- polare som metan, karbondioksi neon, krypton og xenon. Er Hvor viktig polare og ikke -polar stoffer? Upolare stoffer er hydrofobe og løser seg ikke i vann, som består av polare molekyler.


Eksempel på upolare stoffer er fettløselige stoffer som A- og D-vitamin, . Det betyr at polare stoffer løser andre polare stoffer, og upolare upolare. De aller fleste stoffer som er i kontakt med hverandre vil kunne reagere med hverandre. Sukker og salt er polare stoffer (og løses godt i vann) er nesten totalt .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Mora blandare byta packning

Luxo arkitektlampe

Princess butikker