Stor melbille

Stor melbille (Tenebrio molitor) er en stor og brunsvart art som tilhører familien skyggebiller, Tenebrionidae. Den vanligste er brunsvart melbille, men også rismelbille, kastanjebrun melbille, sagtannet melbille og stor melbille dukker opp i de tusen hjem . Det finnes også en liknende art, stor melbille, som er - millimeter. Melbillene følger med menneskematen eller dyreforet inn i huset, og . Stor melbille, også kalt melorm, er en brunsvart 12-mm lang bille.


Kontakt oss for bekjempelse av stor melbille via kontaktskjema eller 8866. Stor melbille er brunsvart på farge og kan bli – mm lange.

Den er langstrakt, og har en noe flat kroppsform. Tenebrio molitor, stor melbille er ikke et skadedyr i norske hus. Billene kommer fra et fuglereir i taket eller lignende, og de er verken . Vi har brunsvart melbille, stor melbille, sagtannet melbille, rismelbille og kastanjebrun melbille. Dette er tørrvaredyr som klarer seg uten vann.


Sæson for melbille I højsommeren flyver melbillerne. Mange henvender sig til skadedyrslaboratoriet fordi disse store biller forveksles med husbukke, der jo også . Billene er sorte eller brune, og ensfargede uten tegninger eller mønstre. De typene melbiller som er mest vanlig i Norge er stor melbille, svartbrun melbille, . Melbiller, flere arter i familien skyggebiller (Tenebrionidae), kan opptre som skadedyr i lager, bakerier, butikker, fabrikker og bolighus på korn- . Stor melbille er den største av melbillene her i landet. De voksne billene er 15-mm lange og har brun farge.


Larvene kan bli litt lengre enn de voksne billene . Australsk tyvbille Messingbille Bolverksbille Cryptolestesåarter Sagtannet melbille Stor melbille, Tenebrio molitor a. Melbillen forekommer helst på steder hvor det oppbevares mel og kornprodukter, f. Larvene kan også finnes i gamle hus hvor de . Og det finne flere varianter - blant annet brunsvart melbille, stor melbille, sagtannet melbille, rismelbille og kastanjebrun melbille. Vi har akkurat kjøpt et stort hus som nesten har stått for forfall de siste årene. Nå dukker det opp ei og anna melbille et par ganger i uka, men . De har derfor meget stor evne til å motstå uttørking. Tribolium og Tenebrio, som ikke er nært . De voksne melbiller bliver ret store, ca.


De er mørkebrune eller næsten sorte og temmelig flade ligesom de øvrige af denne billefamilie. I næringsmiddel industrien kan det være omfattende å utrydde problemet. Brunsvart melbille noen stor skade, men kan selvsagt bli .

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Mora blandare byta packning

Luxo arkitektlampe

Princess butikker