Varmepumpe plassering utedel

Mange lurer på hvor det er mest gunstig å plassere varmepumpens inne- og utedel for å oppnå stabil og jevn temperatur i en så stor del av boligen . Hvor på huset utedelen skal plasseres, bestemmes først og fremst av innedelens plassering inne i huset. Store avstander mellom inne- og utedel gir ikke noe reduksjon i effekten, .

Få svar på hvor varmepumpens utedel bør plasseres. Vi svarer også på andre spørsmål om montasje og installasjon av varmepumper. Luft-Luft Varmepumpe: Er dette normal plassering av utedel.


Blir det problematisk må du vurdere en annen plassering av innedelen, eller benytte lengre rørstrekk mellom innedel og utedel.

Plasseringen av luftvarmepumpen avgjør hvor effektivt varmen distribueres i huset. Les mer om hva du skal tenke på ved plassering av en luftvarmepumpe! Generelt kan man si at en utedel avgir mellom 45-dB(A), noe som knapt er hørbart i bystrøk grunnet bakgrunnsstøyen.


Hvor skal jeg plassere varmepumpens utedel? Veggen varmepumpen er plassert på blir derfor like utenfor soveromsvinduet til naboen,. Bytte til en pumpe med mer støysvak utedel. Anbefalt plassering av varmepumpens innedel: Det er ikke noe.


Varmepumpen må regnes som en punktvarmer i det rom som varmebehovet er størst. Avstand mellom inne og utedel skal være mellom 3-5m.

Plassering av innedel på yttervegg forenkler montasjen, kort rørlengde og. Utedel monteres på betongvegg, lecavegg eller egnet fundament. Mange lurer på hvor det er gunstigst å plassere varmepumpens inne- og utedel for å oppnå stabil og jevn . Hei, Jeg lurer pÃ¥ om det er mulig Ã¥ sette utedelen av en varmepumpe i kjelleren.


Har bÃ¥de sluk og jordet el i rommet, dette med tanke pÃ¥ . Vi har lagt opp en stor FAQ med spørsmål og svar om våre varmepumper.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Mora blandare byta packning

Luxo arkitektlampe

Princess butikker