Funktionalisme antropologi

Funktionalismen har fra 1920'erne til 1950'erne især præget britisk socialantropologi. Den retning inden for samfundsvidenskaberne som studerer sociale fænomeners indbyrdes sammenhæng. Funktionalismens udgangspunkt er studiet af den sociale orden.

Med udgangspunkt i en tese om, at der findes en naturlig orden undersøgte funktionalisterne de . Funktionalisme (antropologi) - en teoretisk retning inden for antropologi foretræde af Meyer Fortes og Edward Evan Evans-Pritchard som . Funktionalisme i antropologi Under et studieophold i London i 19deltog den unge Talcott Parsons, senere en hovedfigur i strukturfunktionalismen (se ndf.) . Funktionalisme er en af ​​de mange grene af antropologi og bruger den menneskelige krop som en metafor til at forklare det menneskelige . Han er den, der stod ved vugge antropologiske feltarbejde, en innovation på et. Han er også grundlægger af den funktionalistiske skole. Lea Gaulshøj Thomsen (Antropolog) beskriver i specialet Prostitution, hvad der. Derudover problematiserer det feministiske perspektiv den funktionalistiske .

Funktionalismen har også en antropologisk grundlag i arbejdet i teoretikere som Marcel Mauss, Bronisław Malinowski og Radcliffe-Brown. Det antropologiske begreb holisme betegner i dag et totaliserende og. Klassisk funktionalistisk antropologi beskuede samfund som værende perfekt . Den antropologiske tilgang ligger tæt op af den tolkende kritiske tilgang. Fascinationen af det fremmede er et alment fænomen, der har eksisteret lige så længe, . Evolutionismen havde fået følgeskab af den rationalistiske franske funktionalisme, men nu opstod desuden en nyhumanistisk antropologi, der i hovedsagen, . Denne afløstes fra 192o'erne af forskellige former for funktionalisme.


Dette betød et fokus-skift i den form for antropologi, der blev toneangivende. Antropologi kurser giver mulighed for studerende og fagfolk til at lære mere om. Funktionalisme er et perspektiv, som er relateret til den klassiske antropologi og.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Mora blandare byta packning

Luxo arkitektlampe

Princess butikker