Volum av trekant

La oss se på hvordan man kan finne volumet av et prisme: Spill av. Fagstoff: Når grunnflaten i en pyramide er en trekant, sier vi at vi har en trekantet pyramide. Når grunnflaten er en firkant, sier vi at vi har en .

Faktor 3: Trekanta prisme: areal og volum. Slik regne du ut volumet av et trekantprisme. Vi hjelper deg med å finne volumet av prisme på en enkel måte ved hjelp av.


Pyramider kan ha ulike former av grunnflater; trekant, kvadrat, femkant eller andre.

For todimensjonale geometriske figurer som sirkler, trekanter og firkanter var vi. Når det gjelder volum, må vi igjen gå ut fra definisjonen av begrepet volum, . Se på bildet mens du leser denne teksten. En rettvinklet trekant er halvparten av et rektangel.


Et rektangel har areal lik lengde ganger bredde. Et prisme består av en toppflate og en bunnflate formet som en polygon. På figuren nedenfor er grunnflaten en trekant, og sidene av prismet er rektangler.


Det er enkelt å beregne volumet av et prisme når man har arealet av grunnflaten . Eg veit at grunn at grunnflata er forma som en rettvinklet trekant.

Hvordan Regner Jeg Ut Volum Av En Trekant? Er du usikker, bør du først gå til kapittelet Areal av rektangel. Arealet av en trekant er halvparten av arealet til en firkant med samme . Volumet av en pyramide i R n er grunnflate ganger høyde delt på n. Vi lager en pyramide P(B,V) i R n ved å ta et polyeder i R n−1. En likebeint trekant er en trekant der to av sidene er like lange og to av vinklene er like store. Høyden deler den i to like rettvinklede trekanter.


En pyramide er en romfigur som består av en grunnflate med trekanter opp fra hver av sidene. En pyramide kan generelt defineres som en romfigur som går fra . Et rett prisme er en tredimensjonal figur der sidene står vinkelrette på grunnflaten. Er endeflatene formet som en trekant kaller vi prismet for et trekantet. For å regne ut volumet av et prisme må en først regne ut overflaten . For å regne ut volum av et prisme ganger man grunnflaten (L x B).


En rettvinklet trekant har en grunnlinje på cm og en høyde på cm.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Mora blandare byta packning

Luxo arkitektlampe

Princess butikker